3 November 2011

Benci Benci akhirnya Sayang Sayang (PART 1)

Sakit bila memikirkan cinta yang selame nih aku sanjung,akhirnya pergi macm tuh je..lagih plak kantoi gan aku terang terangan..Ade perempuan lain,siap makan suap menyuap macam pasangan pengantin baru,memey menyingalah aku tengok kekasih tuh beradu asmara..silap hari bulan lekat tapak tangan aku kat muka salah sorang tuh,tapi disebabkan orang ramai sekeliling kene lah jaga tingkah laku..Dah lima ulan berlalu,aku tinggalkan lelaki bernama mohd zekri b dato yusoff.Walau tiap hari aku selalu mengingatinya.Setiap hari jalani cerita yang berbeza,kehidupan dan pengalaman mengajar aku stiap erti kata..

Angin pagi menyentuh tubuhku dengan lembut,yang masih kaku berselimutkan dengan cadar pink kesayangan aku.Malas rasanya nak bangun ,mata berat bagaikan setan yang bertenggek di atas kelopak mata.Aku terpaksa kuatkan semangat bagun subuh.Jalankan suruhan tuh sebaik mungkin.Selepas bersihkan diri,aku menuju ke dapur untuk membuat sarapan pagi untuk diri sendiri.Da kata duduk bujang,semua kene buat sendiri.Cuma beralaskan dengan milo panas dan roti bakar."ummph sungguh enak dimakn begini saje"itu da cukup alas perut aku yang buncit nih,cukup hanya ala kadar.tuhan tak suka membazir tau?

Tepat pukul 7 pagi aku memecut laju satria neo kuning aku menuju terus ke putrajaya.Dalam hati dah berdoa moga aku x terserempak dengan mamat perasan macho tuh.Lastly,sia2 je sbb dia da tercongok depan office aku..punah lah..kononnye pekerja berwibawa lah tuh.Turun je dari perut kereta...
.
"Selamat pagi minnie mouse sayang,dah sarapan ke?jom teman aku sarapan lapar lah"kata syakir dengan senyuman manisnya,memang aku akui senyuman dia boleh meluluhkan hati setiap wanita..hahah.tapi die bukan taste aku.Kalau perempuan lain mungkin da serbu agaknye.Mane tak nye,badannya yang sasa yang dipadankan dengan kemeja lengan panjang berwarna hijau muda yang dilipat paras siku.berseluakan slek hitam,muka ala ala kacukan gitu.tinggi pun bole tahan..sape yang x nak oi!!hensem tuh,lelaki idaman malaya katakan.Tapi bagi aku die tuh muka die ala ala beruk yang dalam zoo negara tuh.Da lah senyum x tentu halahahah.

"Malaslah aku,aku nak masuk kerja nih,aku da sarapan kat uma tadi.aku tak de mase nih"gan suara yang menakutkan,
Humphh malas nak layan dengan mamat nih,pagi pagi da panggil aku  minnie mouse sayang,ape mimpi ntah.benci benci benci.

"Alah kau nih kin,pagi pagi nak marah macam mane, laki nak kat kau,nasib baik ade aku yang suke kat kau,heheh"

"Suka hati aku lah,yang kau sibuk apesal?Aku x suruh kau suka aku pun"Sakit hati yang menebal.Hilang senyuman aku nak create pagi nih,ingat nak bia senyum selalu je tadi,nih x.. da hilang da.

"Jom lah,aku bosan makan sorang2,kalau ade kau selera lah sikit aku,please lah weyy"kata syakir seakan merayu macam anak2 kecil.

Aku cari alasan nak lari dari mamat sekor nih.Dalam mencari ayat yang sesuai,hon kereta salwa kedengaran .BAGUS!good time,masa yang sesuai kau datang salwa,nih yang aku sayangsgt dengan kawan aku sorang nih,paham je keadaan aku.hahah.Terima kasih sbb selamatkan aku pada waktu2 genting camnih.






Rasa2 nye ape yang akan terjadi selepas nih ekk..natikan sambungan nye ye..


P/S : Cerita nih hanya lah rekaan semata2,x de kene mengena gan sesiapa pun..

2 comments:

AtiKah BeGuM said...

Oiitt, sambung ar cepat story ni..hahah

belog nih milik saya said...

sabo sabo..tengah mencari idea nih,